Sydkorea stiftar historisk klimatlag

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Under veckan har Sydkoreanska parlamentet stiftat en lag om handel av utsläppsrätter. Systemet blir ett av de första av sitt slag i Asien. 

De årliga utsläppen av växthusgaser har fördubblats under de senaste två decennierna. Men nu vill parlamentet ta krafttag för en mer progressiv klimatpolitik. Den nya lagen som gick igenom i veckan syftar till att begränsa industrins utsläpp men tillåter företag att sälja eller köpa krediter om de klarat målen med råge eller vill släppa ut mer.

Även EU har ett system för handel med utsläppsrätter. Men det har ofta kritiserats för att ambitionerna är för låga. Om inte taket för utsläppen sätts tillräckligt lågt leder det till att utsläppsrätterna blir billiga och därför försvinner incitamenten för att minska utsläppen.

Miljö online2

Liknande artiklar