Tyskland slår världsrekord i producerad solenergi

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Tysklands solceller producerade under fredagen och lördagen en rekordstor effekt, 22 gigawatt. Det innebar att halva landets energiförsörjning kom ifrån solenergi under lördagen, skriver rt.com

De soliga dagarna har lett till att rekordet utgör en stor ökning från de tidigare noterade högsta nivåerna, som låg strax under 20 gigawatt. Tyskland beslutade i samband med Fukushimakatastrofen att avveckla sin egen kärnkraft för gott, och har därför börjat rekordsatsa på förnybara energikällor. Över en tredjedel av Tysklands solkraftverk har byggt bara det senaste året konstaterar the guardian. Satsningarna fortsätter dessutom, Tyskland har högt satta mål, och solenergin förväntas fortsätta växa, något som gäller i hela Europa, utom Sverige som är sämst i EU på solenergi. Vi får hoppas att Tysklands goda exempel ger våra politiker något att fundera över.

Miljö online2

Liknande artiklar