Vegankorv – nu på Pressbyrån och 7/11

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Var du en av de vegetarianer/veganer som lackade ur på Pressbyråns mellanmålskampanj? Då var du inte ensam. När pressbyrån i en reklamkampanj insinuerade att att ett lämpligt mellanmål för vegetarianer var en banan i bröd, lät inte kritiken vänta på sig. En liknande effekt fick Supermiljöbloggens rapportering om att MAX tog bort sin falafelburgare ur sortimentet.

Därför är det glädjande att utvalda försäljningsställen nu kommer att erbjuda vegankorv i sitt sortiment. Efter ett antal testperioder är det alltså klart att Astrid & Apornas Milda Chörizo nu kommer att finnas i en butik nära dig.

– För oss är det viktigt att fortsätta vara nära kunderna, lyssna, lära och utifrån det skapa marknadens bästa sortiment. Därför tycker vi det är rätt att testa vegankorven på ett stort antal av våra butiker, säger Richard Forshéll, marknadschef på 7-Eleven.

En minskning av västvärldens köttkonsumtion är ett av de viktigaste verktygen för att mildra vår miljöpåverkan.SMB har tidigare skrivit om vikten av att detta – läs mer här och här.

Miljö online2

Liknande artiklar