Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Rekordstort förtroende för MP i klimatfrågan

    PR-byrån Westander har sedan 2009 genom SIFO-undersökningar kartlagt väljarnas förtroende för de olika svenska partierna i klimatfrågan. Idag publicerades den senaste upplagan av undersökningen och i den når Miljöpartiet en ny rekordnotering. Samtidigt når Alliansen en ny bottennotering.

    Miljöpartiet har överlägset störst förtroende då 46 % av de tillfrågade valde partiet. Det är den högsta noteringen någonsin i en sådan mätning. Den tidigare toppnoteringen var 44 % i juni 2009, även då var det MP som fick högst förtroende.

    Den största förloraren denna undersökning var Centerpartiet som trots försök att profilera sig själva som ett grönt parti inte nått väljarkåren. Partiet halverar sitt förtroende till 4 %, partiets lägsta notering någonsin. Trots detta har partiet fjärde högst förtroende och trumfas endast av MP, Socialdemokraterna (9 % vilket innebär en ny toppnotering för S) och Moderaterna (6 %). Därefter följer Folkpartiet, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna som alla har störst förtroende hos 1 % av de tillfrågade. 0 % av de tillfrågade hade högst förtroende för Sverigedemokraterna.

    Om Miljöpartiet var den största vinnaren i undersökningen så var de fyra allianspartierna de stora förlorarna. Samtliga allianspartier tangerade en tidigare bottennotering eller fick lägre siffror än de tidigare fått.

    32 % av de tillfrågade visste inte vilket parti de hade störst förtroende för.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.