I korthet: Extremt väder i världen

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

För tillfället råder det extremt väder på många ställen runt om i världen med torka i USA och på Balkan, översvämningar i Västafrika och i Myanmar samt tyfoner och stormar i Asien och Karibien. I de flesta regioner rapporteras dödsfall samt stora förluster av skördar.

Stormar Delstaten Florida i USA förbereder sig nu för stormen Isaac som redan slagit hårt mot karibien där sex personer på Haiti har dött och Kuba drabbats av svåra översvämningar. Även Okinawa i Japan förbereder sig för storm, där de säger att tyfonen Bolaven kommer bli den värsta på 50 år. I närheten har Taiwan fått hanterna tyfonen Tembin som nu kan vara på väg tillbaka mot landet och för två veckor sedan slog en annan tyfon till mot Filippinerna där 99 dödsfall rapporterades på ön Luzon.

Torka Bränderna som härjat i västra USA har ännu inte avstannat och det är svår torka i Serbien där skogsbränder nu sprider sig. Situationen i Balkan har inneburit temperatur upp mot 40-45 grader och bränderna rapporteras ha förstört mycket av skörden.

Översvämningar Översvämningarna i Niger har hittills dödat 65 personer och lämnat 125.000 hemlösa. Andra västafrikanska länder så som Sierra Leone, Ghana och Burkina Faso har också haft högre nederbörd än normalt. I Myanmar (Burma) är 85.000 hemlösa efter översvämningar, men inget dödsfall har ännu rapporterats.

Miljö online2

Liknande artiklar