Kina bygger bilfri stad

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Utanför den gigantiska miljonstaden Chengdu i Kina planeras nu en egen stad som ska vara ett internationellt föredöme i hållbarhet. Tack vare modern och smart stadsbyggnad och infrastrukturplanering är målet att staden nästan ska bli helt fri från bilar. Det rapporterar PSFK.

Staden, som kommer att bli hem för ungefär 80 000 invånare, planeras för att bli ett föredöme i modern stadsbyggnad och hållbarhetstänk. Att gå från en punkt till en annan i staden kommer max att ta 15 minuter, något som nästan helt eliminerar behovet av bil. Stan kommer även att vara kopplad direkt till Chengdu och andra omkringliggande områden med tunnelbana.

Jämfört med en normal annan stad i samma storlek kommer denna stad att använda 48 procent mindre energi, 58 procent mindre vatten, producera 89 procent mindre avfall och generera 60 procent lägre utsläpp. 

Se fler bilder på planerna här.

Miljö online2

Liknande artiklar