Nu kommer de miljövänliga kondomerna

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Försäljningen av koldioxidneutrala kondomer med fairtrade-gummi ökar i Storbritannien. Sedan april 2011 har försäljningen inom sektorn ökat med hela 48 procent. 

Det är företaget Fair Squared som ligger bakom produkten. Kondomerna är helt koldioxidneutrala och gummit kommer från ansvarsfullt skötta planteringar. Till skillnad från vanliga gummiplantage, där träden töms på sin sav upp till sju gånger om dagen, behandlar Fair Squared sina träd mer varligt. Ett vanligt gummiträd ”tappas” så att det bara lever några år, medan dessa har en livslängd på 25 år eller mer.

– Vi känner att det är för mycket fokus på bananer, choklad och kaffe i fairtrade-sektorn, vi måste även börja använda nya råvaror. Allt kan och bör vara fairtrade, oavsett om det är en kondom eller ett klädesplagg, säger Salvatore Pignataro, Fair Squareds grundare till edie.net.

Miljö online2

Liknande artiklar