Romneys taktik: håna miljöpolitiken

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

Den republikanska presidentkandidaten Mitt Romney trappar nu upp kampen om USA:s miljöpolitik inför slutspurten av valkampanjen. Han anklagar nu Obama för att föra ett ”krig mot kol” och menar att USA ska fortsätta använda all den kol landet har. 

Republikanerna har ett välkänt track-record som motståndare både till klimatforskningen i sig och till en mer aktiv klimatpolitik. Supermiljöbloggen har tidigare kartlagt de republikanske presidentkandidaternas syn på klimatforskningen. En av få som faktiskt trodde på klimatförändringarna och på den mänskliga påverkan av klimatet var Mitt Romney, men nu har även han tvingats backa från den ståndpunkten.

Republikanerna har sedan tidigare även gjort sig kända för att vilja stoppa utsläppsreglering, tro att Gud ska rädda klimatet, vilja dra in stödet till IPCC, och att helt vilja avskaffa USA:s naturvårdsmyndighet.

Nu fortsätter republikanernas korståg mot klimatet. Återigen är det naturvårdsmyndigheten man attackerar. Mitt Romney menar att naturvårdsmyndigheten ”dödar jobb” och att myndigheten tänjer på gränserna för vad en myndighet borde syssla med.

Denna retorik är den del av Romneys kampanj om att Obama för ett ”krig mot kol”. I en kampanjvideo säger Romney:

– Vi har 250 år av kol. Varför skulle vi inte använda den?

Supermiljöbloggen kan nu unikt avslöja svaret på Romneys fråga: För att vår planet värms upp och att klimatförändringarna som detta för med sig kommer att få katastrofala följder för mänskligheten.

Miljö online2

Liknande artiklar