Positiva nyheter: Avskogningen i Brasilien minskar

OBS! Detta inlägg har inte granskats efter att det flyttats till vår nya webbplats. Det kan därför sakna bilder och se konstigt ut på vissa ställen.

I Brasilien kan du hitta 63% av Amazonas regnskog. Regnskogen har utsatts för hård skövling under de senaste decennierna, men i Brasilien ser det nu bättre ut. Nivån ligger nu lägre än den gjort på 24 år, enligt times of india.

Bakom undersökningen står Brazil’s National Institute for Space Research som varje år kontrollerar avskogningen via satellitbilder. Brasilien närmar sig nu målet att ha minskat avskogningen med 80% från 1990 till 2020, då minskningen idag ligger på 76%.   

Regnskogen är enormt viktigt för överlevnaden av många arter, för befolkningen som lever av den och för klimatet. Skogen hjälper till att rena luften och ta upp koldioxid, och avverkningen innebär ofta frigörande av mer koldioxid i atmosfären.

Miljö online2

Liknande artiklar