Glad alla hjärtans dag!


Idag är det alla hjärtans dag och överallt i vårt avlånga land firar man Sankt Valentin. Kanske tillhör du också skaran som nervöst skickar en röd ros till din kärest-hen för första gången, eller kanske bara går ut och köper några förpackningar hjärtformat godis i någon form till dig själv (inget fel med det). Men idag är också en dag för reflektion, eftersom man i många fall uppmuntras att visa sin kärlek genom konsumtion av något slag. För dig som vill fira denna röda dag i ett grönt skimmer, kommer här några tips:

  • Do it yourself

Fixa ett hemgjort kort, en badbomdkakor – eller varför inte lite lolcats-sysselsättning för kissen?

  • Tjänstekonsumtion

Frukost på sängen, en hemlagad middag eller varför inte en ”hej-älskling-jag-har-städat-hela-lägenheten”, har tidigare funkat som substitut för både blommor och choklad.

  • För den traditionelle

För dig som gärna ändå vill köpa en bukett, kan det vara värt att köpa fairtrade-märkta eller ekologiska blommor. Samma gäller såklart för choklad och annat godis.

  • Lite senare

För er som verklige vill sy ihop säcken har även SMB sammanfattat hur då på grönast sätt avslutar dagen i bingen. Ett av de bästa miljö-kärlekstipen är ju trots allt att ”stänga av TV:n och sätta på varandra”. NICE!

För fler Valentines-tips, besök någon av dessa sidor:

– Ekostil 
– Eco-bride
– En lagom dos grönt

Glad alla hjärtans dag önskar vi på Supermiljöbloggen!

(Psst! Du har väl inte missat att Weleda och lottar ut sitt Alla hjärtans dag-paket med ekologisk mandelmjölk?)

Miljö online2

Liknande artiklar