250 i fackeltåg för Råstasjön

Foto: Tommy Andersson

Byggplanen mot Råstasjön – som Supermiljöbloggen tidigare skrivit om – fortsätter väcka protester. Igår, söndagen 24 mars, deltog 250 naturvänner på ett fackeltåg vid Råstasjön i Solna.

Syftet med manifestationen var att stoppa byggplanen, som vore förödande för Råstasjöns höga natur- och rekreationsvärden. Bakom fackeltåget stod nätverket Rädda Råstasjön, som samlar Fältbiologerna, Naturskyddsföreningen, Stockholms Ornitologiska Förening och hundratals boende som vill göra Råstasjön till naturreservat.

Uppslutningen blev mycket god till fackeltåget vid Råstasjön söndagen 24 mars. Fackeltåget bestod i 100 facklor som delades ut till de 250 deltagarna, som sedan spred ut sig längs Råstasjöns stränder. ”Bygg i Råsta, känn er blåsta, på vår röst, nästa höst” var slagordet som ekade runt Råstasjöns stränder. Nätverket Rädda Råstasjön, som samlar ett flertal miljöorganisationer och hundratals boende i området, arrangerade ljusmanifestationen.

Leo Rudberg, talare på ljusmanifestationen, gläds åt uppslutningen vid sjön.
– Fackeltåget visade att det finns en växande folkrörelse för Råstasjön, säger Rudberg. Vi är många tusen. Över 8000 personer har hittills skrivit under vår protestlista. Budskapet är tydlig från Solnas folk till deras folkvalda: ingen bebyggelse är acceptabel.

De läsare som vill bidra i kampen kan:

Miljö online2

Liknande artiklar