Cykelförsäljningen övertrumfar bilförsäljningen i Italien

cykel

Försäljningsstatistik från Italien visar på att betydligt fler cyklar än bilar såldes 2012.

Det är andra året i rad cykelförsäljningen övertrumfar bilförsäljningen i Italien. Redan 2011 såldes 2000 fler cyklar än bilar. 2012 års siffror visar på en ökning som Italiens statssekreterare för transportfrågor, Erasmo D’Angelis, kallar för ”pendlarnas revolution” då det såldes hela 250 000 mer cyklar än bilar.

”There is a silent revolution taking place on two wheels in our cities. It’s a true and proper boom of  people using bikes as a daily mode of transportation.” säger Erasmo D’Angelis i en kommentar till 2012 års ökning.

En av förklaringarna till den kraftiga ökningen är antagligen den ekonomiska krisen i Europas starka påverkan på den Italienska ekonomin.

Miljö online2

Liknande artiklar