“Nya sunkiga subventioner till fiskeindustrin”

Foto: Kate Davison, Greenpeace

Både moderater och miljöpartister besvikna över viktig omröstning i Europaparlamentet.

Tidigare i veckan förklarade Christofer Fjellner (M) på SvD Opinion att ”utfiskningen av våra hav har drivits på av massiva subventioner till fiskeindustrin”.

Inte oväntat hörde Fjellner därför till de besvikna i går när Europaparlamentets fiskeutskott röstade för att införa flera nya subventioner. På sin blogg skriver han:

Europaparlamentets fiskeutskott röstade idag för nya sunkiga subventioner till fiskeindustrin. (…) Ledamöterna i fiskeutskottet har sett detta som sin möjlighet att ta revansch efter att jag, tillsammans med en majoritet i Europaparlamentet, körde över dem när vi röstade om den allmänna inriktningen på fiskepolitiken i februari.

Isabella Lövin (MP) är inne på samma spår på sin blogg, där hon skriver att många i utskottet verkar se detta som ”pay-back time”, där resonemanget går ungefär så här:

Om det ska bli så stränga regler, då ska man åtminstone kunna överösa fiskeindustrin allsköns förmåner av ekonomiskt slag!

Lövin konstaterar dock att ”de flesta av dessa förslag gick trots allt igenom med mycket tunn majoritet i utskottet, och vårt hopp just nu är att vända detta elände i plenum i höst”. Samma linje är Fjellner inne på som skriver att ”vi har goda möjligheter att återupprepa det vi gjorde i februari och köra över fiskeutskottet igen”.

Miljö online2

Liknande artiklar