”Förnybar energi konkurrenskraftig i USA 2025”

Foto: Xmhaoyu

Förnybara energikällor i mer högproduktiva områden kommer att kunna konkurrera med fossilgas utan subventioner 2025, det tror en ny rapport från den amerikanska regeringen.

Undersökningen har jämfört uppskattningar på kostnaden för att bygga nya vind och solkraftverk på de mest lovande områdena 2025 med att bygga nya gasanläggningar och kommit fram till att de förnybara alternativen kommer klara sig väl i en rad stater. Framför allt är det vindkraft som verkar lovande, men även solkraft skulle kunna sjunka till konkurrenskraftiga nivåer i vissa områden.

Studien har fokuserat på västra USA, och uppskattat prisförändringar i både gas och förnybar energi, utifrån den forskning som finns tillgänglig. De har också utgått ifrån att inga oannonserade policyförändringar sker, så om USA gjorde som typ alla andra rika länder och införde en koldioxidskatt skulle det med andra ord gå betydligt snabbare…

Miljö online2

Liknande artiklar