Klimat- och energifrågan tas upp under Obamas besök i Sverige

Foto: Pete Souza, Official White House Photo

Blir bland de viktigaste diskussionspunkterna när USA:s president kommer till Stockholm i nästa vecka. Det erfar flera medier.

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt och USA:s president Barack Obama kommer att diskutera frågor som rör klimat och energi när de träffas i nästa vecka. Det rapporterar SVT Nyheter i dag.

Förutom diskussioner om frihandelsavtal och om den ekonomiska utvecklingen så blir det, vad SVT Nyheter erfar, även diskussioner om de internationella klimatförhandlingarna.

Här är tanken enligt vad SVT erfar att Sverige och USA ska försöka nå samsyn om ingångarna i förhandlingarna som sker i Paris 2015.

Också Aftonbladet erfar att klimatfrågan kommer upp.

Även frågor som rör klimat och energi kommer att få stor plats i samtalen mellan Obama och Reinfeldt, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Aftonbladet skriver att mycket också talar för att Obama ”ska ta del av forskning kring tekniska lösningar på miljöområdet”. SVT menar att Obama ska ”besöka ett miljöteknikföretag” och TT skriver att presidenten ska ”få se svensk spjutspetsteknologi inom klimat och energi”.

När Supermiljöbloggen härom veckan frågade miljöminister Lena Ek om Obamas besök sa hon:

– Jag är förstås väldigt glad över att Vita Huset nämner hållbarhet, miljö och klimat som ett viktigt tema för besöket.

Miljö online2

Liknande artiklar