Tusentals kilo med död fisk upplockade ur flod

Foto: Kemi

Ny giftskandal skakar Kina.

På en 40 kilometers sträcka i Fu-floden som ligger i närheten av storstaden Wuhan i centrala Kina, har myndigheterna plockat upp omkring 100 000 kilo med död fisk. Det uppger bland annat nyhetsbyrån Reuters.

Fiskdöden (se bild i NY Times) tros ha att göra med utsläpp av ammoniak från ett lokalt kemiföretag. I går ville ingen uttala sig, men Reuters skriver att företaget under fredagen ska ha bett om ursäkt, även om man delvis skyller ifrån sig på andra aktörer i området längs med floden.

Kina har bara i år haft flera uppmärksammade miljöskandaler kopplade till landets vattendrag. Ett av de mest kända exemplen är från i mars när tusentals med döda grisar hittades i en flod som förser Shanghai med dricksvatten.

Miljö online2

Liknande artiklar