Största vindkraftsparken i Afrika nu i gång

Foto: Vergnet

Den förnybara energin sägs vara ett välkommet bidrag till en region som ofta drabbas av strömavbrott.

I lördags började vindkraftsparken i Ashegoda, Etiopien, att leverera el, det rapporterar bland annat nyhetsbyrån Reuters.

I Etiopien är det vattenkraften som i dagsläget helt dominerar elförsörjningen. Men potentialen för vindkraft är stor och landet har enligt Reuters planer på att kraftigt bygga ut det förnybara under de kommande åren.

Vindkraftsparken i Ashegoda ligger knappt 80 mil norr om huvudstaden Addis Abeba. Sammanlagt finns här 84 vindkraftverk med en kapacitet på 120 MW. Bygget ska ha gått loss på runt 210 miljoner euro och vindkraftsparken är enligt Reuters den hittills största i Afrika.

Miljö online2

Liknande artiklar