Bygget av Kanadas största solcellsanläggning i gång

Foto: (Public domain)

Är en del av en större investering på fem miljarder dollar i förnybar energi.

Bara under de senaste veckorna har det dykt upp nyheter om rekordstora solcellsanläggningar, både planerade och färdigbyggda, i bland annat Indien, Pakistan, USA och Japan.

Nu kommer en liknande nyhet från Kanada. Här ska man bygga en solcellsanläggning i Ontario, landets största provins, på 100 MW, som när den är i full drift 2015 kommer att producera förnybar el för motsvarande 13 750 kanadensiska hushåll.

ABB har varit med och tagit hem ordern, som för bolaget är värt 80 miljoner dollar. Enligt ett pressmeddelande från ABB är anläggningen en del av en större investering på fem miljarder dollar av Samsung Renewable Energy och partners för att skapa ett energikluster på mer än 1 369 MW förnybar energi från vind- och solkraft.

– Vi är glada att tillsammans med Canadian Solar Solutions få bygga landets största solcellsanläggning och stödja Samsungs visionära satsning på förnybar energi, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB i pressmeddelandet.

Miljö online2

Liknande artiklar