Här är 2.5 miljardersflygplatsen ingen vill flyga till

Foto: Imre Solt

Flygplatsen Kassel som byggdes trots experternas varningssignaler har så gott som sedan sin öppning i april i år stått utan både resenärer och kommersiella avgångar och mångmiljardsatsningen verkar nu allt mer vara ett misslyckande.

Det var tyska lokalpolitiker i regionen som trodde att flygplatsen skulle stärka näringslivet och därför satsade 270 miljoner euro på projektet rapporterar SvD. Men på grund av andra närliggande flygplatser fanns inget utrymme på marknaden och flygplatsen och dess 140 anställda står nu utan verksamhet utöver en och annan nyfiken förbipasserare som kikar in.

Restaurangen på flygplatsen tvingas försöka gå runt på pensionärer som kikar förbi och genom att arrangera födelsedagskalas och marknader. Det senaste kommersiella flyget från Kassel avgick i oktober i år och inga andra flyg är planerade förrän senare i vår då ett fåtal semesteravgångar finns inplanerade. Detta kommer dock inte räcka för att rädda flygplatsen som i år verkar gå närmare 60 miljoner kronor i förlust.

Miljö online2

Liknande artiklar