Peking byter ut 14 000 fossildrivna bussar

Foto: Greenpeace

Staden satsar stort på el– och gasbussar de närmaste åren för att komma åt de allt värre luftföroreningarna.

Till 2017 är det tänkt att Peking ska ha bytt ut två tredjedelar av stadens nuvarande bussflotta. Det skriver nyhetsbyrån Reuters som hänvisar till statsägda nyhetsbyrån Xinhua.

Det handlar om nästan 14 000 nya bussar som ska köpas in, bussar som ska drivas på elektricitet eller gas. Genom detta drag räknar myndigheterna med att 150 000 ton bränsle sparas in varje år vilket innebär att utsläppen från stadens bussar kan halveras.

Enligt Reuters så har luftföroreningarna i landet blivit ett allt större problem. Som värst var det förra vintern i januari, när de uppmätta nivåerna i Peking ett tag låg 38 gånger högre än vad som rekommenderas av Världshälsoorganisationen.

Miljö online2

Liknande artiklar