Coldplay stödjer klimatkampanj

Foto: wonker

Superstjärnorna i bandet Coldplay stödjer en kampanj om klimatförändringar för barn och ungdomar.

I den animerade filmen ”Odyssey 2050” får vi möta utomjordingar som besöker en ödelagd planet och försöker förstå vad som gick fel för mänskligheten. Filmen riktar sig till barn och ungdomar och stöds av brittiska regeringen. Hur skapades livet på planeten och hur kunde mänsklighetens framgång bli ett hot mot sin egen existens?

Filmen föreslår att svaren på våra problem kanske finns inom var och en av oss som har privilegiet att leva på planeten miljoner andra arter. Odessey 2050 vill bli en plattform där unga kan engagera sig för en framtid på planeten. SynchroFilms i Costa Rica har gjort filmen, och medverkar gör även NASA astronauten Franklin Chang Diaz.

Coldplay har låtit filmarna remixa låten Viva la vida med låttexten I used to rule the world/ Sesas would rise when I gave the word/ Now in the morning I sleep alone/ Sweep the streets I used to own.

Liv i universum är extraordinärt. Viva la vida. Möt kompisarna i Odyssey 2050. Barn, ungdomar, vuxna, morfar och mormor, inga åldersgränser. Men grips inte av panik. Se Coldplays senaste låt Don’t Panic.

Miljö online2

Liknande artiklar