Fortsatt oklart vad som händer med regeringens klimatfärdplan

Foto: Anders Hellberg

Kan bli ”vårens cliffhanger”.

Enligt miljöminister Lena Ek (C) kommer regeringen först senare i vår att närmare beskriva hur man tänkt genomföra arbetet för att nå visionen om att Sverige ska ha noll nettoutsläpp av växthusgaser till år 2050.

Detta stod klart under onsdagen då Ek svarade på en skriftlig fråga från Socialdemokraternas miljöpolitiska talesperson Matilda Ernkrans.

Frågan från Ernkrans ställdes innan jul i samband med att en diskussion uppstod på Twitter om vad regeringen egentligen har för avsikter med det omfattande utredningsarbete man låtit Naturvårdsverket ta fram. Som Supermiljöbloggen då kunde berätta påpekade miljöministern på Facebook att en proposition är att vänta från regeringen. Men den statusuppdateringen togs snabbt bort och till tidningen Riksdag & departement förklarade Eks pressekreterare i stället att det ännu inte är klart vad som ska hända, det vill säga om det blir en proposition, en skrivelse eller något annat som regeringen tänker presentera för riksdagen.

Gårdagens besked från miljöministern utlöste inte oväntat nya diskussioner på Twitter. En av kommentarerna om färdplansarbetet, från WWF:s Lovisa Hagberg, löd:

Vårens ’cliff-hanger’?

Miljö online2

Liknande artiklar