Hatt: ”En satsning på solel, är en satsning för framtiden”

Foto: Sandra Wiaderny, Regeringskansliet

Energiministern fanns på plats när Nordens största solcellsanläggning invigdes utanför Västerås.

Under onsdagen var energiminister Anna-Karin Hatt (C) med när ”Solparken” invigdes. Parken ligger intill E18 mellan Västerås och Enköping, och varje år kommer de 91 solföljarna som placerats här att producera nog med el för ungefär 400 lägenheter.

 Med dagens invigning av Solparken får vi alla vara med om ytterligare ett viktigt steg framåt för solenergin. En satsning på solel, är en satsning för framtiden, kommenterade energiministern i ett pressmeddelande.

Även om det fortfarande är små mängder solel som produceras i Sverige så går det enligt energiministern ändå snabbt framåt. I sitt invigningstal berättade Hatt att solelen nu är det snabbast växande energislaget i Sverige, och att elproduktionen från solen växte med 85 procent under 2012.

Solparken är ett samarbete mellan Mälarenergi och Kraftpojkarna. På sin blogg skriver Anna-Karin Hatt att hon hoppas det blir fler parker som den vid E18 framöver.

När jag i dag inviger Solparken är den unik. Men i framtiden hoppas jag att anläggningar som den kommer vara en allt vanligare syn längs med våra vägar.

Miljö online2

Liknande artiklar