Madagaskars nya president lovar krafttag mot skogsskövlingen

Foto: Greenpeace

Hery Rajaonarimampianina har efter bara några veckor vid makten gjort klart att de illegala skogsavverkningarna i landet måste upphöra.

Efter att Andry Rajoelina genom en kupp 2009 tog makten på Madagaskar – världens fjärde största ö – har landet varit hårt drabbat av kriminella grupper som avverkat skog utan tillstånd för att sedan sälja timret utomlands till länder som Kina. Hery Rajaonarimampianina, som i januari utsågs till Madagskars nya president, har nu lovat att ta tag i frågan. Det här rapporterar nyhetssajten Mongabay om.

Det var under ett tal i onsdags, i huvudstaden Antananarivo, som Rajaonarimampianina ska ha sagt:

– The political will exists to fight this evil; it is essential to assert the rule of law.

Mongabay skriver:

[C]onservationists are hoping that the Rajaonarimampianina’s recent election — dubbed free and fair by international observers — will spur the release of hundreds of millions of dollars in aid money that was suspended during Rajoelina’s rule. The funds could provide a much-needed boost for conservation programs in the country.

Miljö online2

Liknande artiklar