Pharrell Williams lanserar plastjeans

Foto: Lisa EK

Superstjärnan Pharrell Williams har lanserat en klädkollektion tillverkad av återvunnen plast med företaget Bionic Yarn.

Kollektionen från Bionic Yarn och G-star Raw som lanserats på modeveckan i New York heter Raw for the Ocean. Kläderna liknar vanlig denim men är tillverkade från återvunnen plast från PET, bl.a plast från havet. Pharell Williams kommenterar kollektionen

”Through the collaboration between Bionic Yarn and G-Star, we are making sustainable products more accessible for everyone. By creating yarn from oceans’ plastic, we are actually moving things forward within the fashion industry.”

Det krävs ca 10 000 liter vatten att tillverka ett par jeans. Att finna nya innovativa jeans har därför stor potential att minska miljöpåverkan.

Clap along

Miljö online2

Liknande artiklar