WWF får ny internationell generalsekreterare

Foto: BirdLife International

Hämtas från BirdLife International.

Dr Marco Lambertini blir ny generalsekreterare för WWF International. Det stod klart under torsdagen.

Lambertini är för tillfället högste chefen på BirdLife International men kommer den 1 maj att börja sitt nya jobb på WWF:s huvudkontor i Gland, Schweiz.

I ett pressmeddelande från Världsnaturfonden framgår att kraven var högt ställda på den som skulle ta över på posten efter nuvarande generalsekreteraren Jim Leape. Yolanda Kakabadse, som leder WWF:s International Board of Trustees, säger:

– We were searching for someone with proven global leadership credentials as well as a global mindset, first-class scientific and political acumen, someone who is an energetic fundraiser, a campaigner and a natural communicator, who demonstrates the passion and drive to save life on Earth.

Lambertini, från Italien, passade uppenbarligen in på beskrivningen, och själv säger han i en kommentar:

– WWF’s authority and visibility, global reach, civil society support and local presence can deliver what the planet and its people need: real change towards sustainable living across sectors, cultures and continents – a truly global vision for a planet where people and nature can thrive in harmony.

Miljö online2

Liknande artiklar