Siemens ordnar tusen nya vindkraftsjobb i England

Foto: Siemens

Det tyska företaget menar att Storbritanniens politiker insett den stora potentialen med havsbaserad vindkraft.

Siemens planerar att gå in med sammanlagt 310 miljoner pund i nya anläggningar som ska inrikta sig på produktion och installation av havsbaserad vindkraft i England, det rapporterar brittiska The Guardian.

En av cheferna på Siemens, Michael Suess, kommenterar satsningen så här för tidningen:

– The British energy policy creates a favourable framework for the expansion of offshore wind energy. In particular, it recognises the potential of offshore wind energy within the overall portfolio of energy production.

Runt tusen nya jobb kommer skapas i och med satsningen, med många ytterligare arbetstillfällen som följer indirekt. Storbritanniens energiminister Ed Davey ska enligt The Guardian ha välkomnat beskedet och sagt:

– This deal shows our strategy for offshore wind is working; bringing investment, green jobs and growth, and helping keep Britain the number one country in the world for offshore wind.

Miljö online2

Liknande artiklar