Svenska pantpengar ger tusentals nya träd i Afrika

Foto: Vi-skogen

Nytt rekord. Vi-skogens årliga statistik visar att drygt åtta miljoner kronor skänktes via den gula Biståndsknappen i Coops butiker under 2013.

– Vi är enormt glada och tacksamma för alla som trycker på Biståndsknappen. Förra årets pantpengar motsvarar 400 000 nya träd i Afrika.

Det säger Katarina Andersson, insamlingschef på Vi-skogen, i ett pressmeddelande.

Enligt Vi-skogen så är det stockholmarna som, sett till länen i landet, är bäst på att trycka på Biståndsknappen (följt av Uppsala, Jönköping, Västra Götaland och Östergötland). I Stockholm skänkte invånarna 3,45 kronor av varje panthundralapp under förra året.

Bland kommunerna var det Vaxholm som hamnade i topp (följt av Lidingö, Vadstena, Orsa och Upplands Väsby). I Vaxholm skänkte invånarna cirka sju kronor per panthundralapp till bistånd.

Biståndsknappen finns i dag i 585 av Coops butiker. Louise König, hållbarhetschef på Coop, kommenterar det nya rekordet så här:

– Genom Vi-skogen får bondefamiljer i länder som Kenya och Tanzania möjligheten att plantera träd, skapa sysselsättning och långsiktigt ett drägligare liv. Jag hoppas på ett nytt rekord nästa år.

Miljö online2

Liknande artiklar