Sveriges roll i framtidens livsmedelsförsörjning

Foto: Staffan HJalmarsson

Från svält till överflöd, och behövs en svensk strategi för livsmedelsförsörjning? Dessa och andra frågor diskuterades på arrangemanget ”Skenbar livsmedelstrygghet?” förra veckan i Stockholm.

Stockholm Environment Institute, Sveriges Lantbruksuniversitet, LRF, m.fl. arrangerade förra veckan ett seminarium om Sveriges roll i den framtida globala livsmedelsförsörjningen. På agendan fanns föreläsningar om ”Från svält till överflöd: Svensk livsmedelstrygghet och globala trender förr, nu och i framtiden” med SLUs rektor  Lisa Sennerby Forsse, ”Världens livsmedelsförsörjning och jordens miljö” av Johan Rockström, samt paneldebatt om ”Behövs en svensk strategi för livsmedelsförsörjning?” med statssekreterare Magnus Kindbom, samt bland andra EU parlamentarikerna Isabella Lövin, MP, Anna Maria Corazza Bildt, M, och riksdagsledamot Matilda Ernkran.

Hela seminariet finns inspelat och går att se här.

Miljö online2

Liknande artiklar