Apple ställer om till förnybart

Foto: Anders Hellberg

Samtliga av företagets datacenter drivs nu med förnybar energi. Och byggnader, kontor och butiker håller på att ställas om.

Supermiljöbloggen skrev 2011 om hur Apple hamnade sist i en miljöranking på grund av att företagets datacenter till stor del drevs av kolkraft.

I dag är situationen annorlunda. Tidningen The Guardian rapporterar om hur Apple nyligen uppdaterat informationen om företagets miljöarbete på sin hemsida och där förklarar hur arbetet går, bland annat med just energiomställningen.

Our goal is to power all Apple corporate offices, retail stores, and data centers entirely with energy from renewable sources — solar, wind, micro hydro, and geothermal, which uses heat right from the earth. (…) As of 2013, we’ve already converted 73 percent of the energy for all our facilities — 86 percent for our corporate campuses and 100 percent for our data centers. And so far in 2014, we’re powering more than 120 U.S. retail stores with renewable energy.

Samtidigt skriver Apple att de stora utsläppen från företaget kommer från tillverkningsprocesserna och att det återstår mycket arbete för att komma tillrätta med detta.

Miljö online2

Liknande artiklar