Kina stänger ner 1 700 kolgruvor

Foto: Liu Feiyue / Greenpeace

Mer än 100 miljoner ton kol kommer i och med beslutet att stanna kvar i marken.

Som Supermiljöbloggen skrivit om tidigare har Kina ”förklarat krig” mot de luftföroreningar och hälsoskadliga partiklar som den senaste tiden drabbat landet hårt. Som en del i arbetet med att försöka komma tillrätta med problemet har landets energimyndighet gjort klart att 1 725 mindre kolgruvor med en kapacitet på sammanlagt 117 miljoner ton ska stängas under 2014. Det här rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Framför allt är det gruvor med kol som håller låg kvalitet, eller gruvor som helt saknar tillstånd, som ska stängas. Men problemet är långt ifrån löst i och med detta skriver Reuters, detta eftersom Kina samtidigt planerar för många nya kolgruvor i landet under det kommande året:

China aims to cap total coal production at 4.1 billion tonnes by 2015, up from 3.7 billion tonnes in 2013, but some experts predict the actual figure will be much higher, given the number of new mine project approvals.

Miljö online2

Liknande artiklar