Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Oljebolag: Klimatpolitik inget hot mot fossilindustrin

    Foto: (Public domain)

    Samma dag som FN släppte sin klimatrapport bedömer oljebolaget Exxon att klimatpolitik inte riskerar hota deras tillgångar.  
    I måndags släppte FN:s klimatpanel sin femte utvärderingsrapport om de allvarliga riskerna med den globala uppvärmningen.
    Samma dag släppte det amerikanska oljebolaget Exxon en rapport som ska svara på frågan om deras tillgångar kommer att bli mindre värda på grund av åtgärder för att minska utsläppen av växthusgaser, enligt en artikel i ABC News,
    Exxon bedömer, enligt Dagens Industri,  att målet att begränsa jordens temperaturhöjning till två grader inte kommer att uppnås.
    Dagens Industri skriver, förhoppningsvis ironiskt, om Exxons rapport att

    Den dåliga nyheten är att vi inte kommer att klara klimatmålen. Den goda nyheten är att oljebolagens reserver därmed inte blir värdelösa.

    Martina Krüger, klimat- och energiexpert på Greenpeace, säger i Dagens Industri att rapporten innebär ett skifte i oljebolagens retorik.

    Inledningsvis var Exxon det oljebolag som mest aggressivt förnekade att det existerade ett klimathot. De senaste åren har oljebolagen erkänt att det finns ett problem, men att den fattiga delen av världen måste få använda sig av fossila bränslen för att lyfta sig ur fattigdomen.

     
    Elias Rosell

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.