Snart blir det vegetariska köttbullar på Ikea

Foto: Ikea

Möbeljätten ser det som en klimatåtgärd för att minska utsläppen.

Den brittiska tidningen The Telegraph rapporterar att Ikea beslutat om att införa klimatsmartare alternativ till sina populära köttbullar.

Varje år säljer Ikea ungefär 150 miljoner köttbullar gjorda av nöt- och griskött. Joanna Yarrow, hållbarhetschef på Ikea i Storbritannien, förklarar problemet med dessa köttbullar så här till The Telegraph:

– They are very popular and they are also our most carbon-intensive food item on our menu.

För att få ner utsläppen kopplade till produktionen av maten tänker Ikea under nästa år, vid sidan om de vanliga köttbullarna, erbjuda klimatsmartare alternativ i form av kycklingköttbullar och vegetariska köttbullar, som enligt The Telegraph nu är ”under utveckling”.

Miljö online2

Liknande artiklar