Fackföreningar för ansvarsfull klimatpolitik

Foto: ITUC

På kongressen för International Trade Union Confederation (ITUC) i Berlin förra veckan lanserades en klimatkampanj.

Bakom kampanjen Unions4ClimateAction står femtio fackliga paraplyorganisationer som menar att ”acting on climate change will lead to an industrial revolution which will create new jobs for the millions of workers they represent.” Fackföreningarna kräver även ett ansvarsfullt avtal på COP21 i Paris.

En rapport från International Renewable Energy Agency visar att 6,5 miljoner personer arbetar inom förnybar energi globalt, varav de flesta med solpaneler. ITUC menar i rapporten ”Growing green and decent jobs” att 48 miljoner nya jobb kan skapas i 12 länder med en ansvarsfull klimatpolitik.

ITUC representerar 176 miljoner arbetare i 161 länder.

Miljö online2

Liknande artiklar