Kina dominerar listan över största solcellstillverkare

Foto: Yingli

Av de tio företagen i topp har sju sitt huvudkontor eller huvuddelen av sin verksamhet i Kina.

En ny rapport från marknadsanalysföretaget IHS visar vilka de största solcellstillverkarna i världen är, sett till förra årets produktion. IHS, som gått igenom 150 ledande bolag skriver att sju av de tio största solcellstillverkarna hör hemma i Kina. Antingen har de sitt huvudkontor eller huvuddelen av sin verksamhet i landet. Störst av alla är kinesiska Yingli Green Energy, det enda bolaget som hittills lyckats tillverka över tre GW solceller under ett år, vilket man gjorde under 2013.

I sin analys skriver IHS att även bolag i Japan är på väg uppåt tack vare stora satsningar på solenergi i landet, något IHS beskriver som en ”the current photovoltaic boom in Japan”.

Miljö online2

Liknande artiklar