Miljöhjälte kan bli sommarpratare

Foto: Anders Hellberg

Omröstning pågår om vem som ska bli Lyssnarnas Sommarvärd 2014.

Just nu pågår en omröstning på Sveriges Radios hemsida om årets bidrag till Lyssnarnas Sommarvärd.

En av de åtta personer som har möjlighet att få prata i det populära radioprogrammet är Sebastian Kirppu från Malung i Dalarna, känd i Miljösverige för sitt arbete med att sätta fokus på skyddsvärda och hotade skogar.

Kirppu blev bland annat utsedd till årets miljöhjälte 2011 av Världsnaturfonden, ett pris han tog emot av ingen mindre än kung Carl XVI Gustaf. Kirppu överraskade många då han gav en mössa tillbaka till Kungen med texten: ”Jag har kompisar i skogen”. Till Miljöaktuellt förklarade han gåvan så här:

− Kungen är mycket i skogen och det är klart att han måste inse att den är fantastisk, naturskogen är ju en av de mest artrika platserna vi har. Sen är det stundande älgjakt på gång också, så jag tänkte att en mössa samtidigt är bra att värma huvudet med.

Miljö online2

Liknande artiklar