Bergsgorillornas hem räddat!

Foto: Tambako The Jaguar

Efter en WWF-kampanj är det nu klart: Oljebolaget Soco International drar sig tillbaka från bergsgorillornas hem. WWF startade ett upprop för att få bolaget att inte borra efter olja i området och har nu vunnit kampen.

SMB skrev tidigare i år om hotet Socos eventuella oljeutvinning utgjorde. Över 50 000 familjer är beroende av området, parken Virunga i Demokratiska Republiken Kongo. Dessutom är parken hem för de hotade bergsgorillorna och många andra arter.

Soco har förutom Virunga-beslutet dessutom lovat att lämna alla områden på UNESCO:s världsarvslista ifred.


Visste du att bergsgorillor är veganer? 2011 fanns det 880 djur kvar vilket glädjande nog tytt på en liten ökning! De största hoten mot gorillorna är tjuvjägare.

Miljö online2

Liknande artiklar