Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    Läkarförening stoppar fossilinvesteringar

    British Medical Association blir den första hälsoorganisationen i världen att besluta att avskaffa sina investeringar i fossila bränslen.
    Att stoppa sina investeringar i fossila bränslen har börjat bli något av en trend. Allt fler tänker att fossilindustrin inte är etiskt godtagbar att investera i. Det beslut som läkarföreningen fattade på sitt årsmöte var att ”Överföra sina investeringar från energibolag som huvudsakligen är beroende av fossila bränslen till sådana som tillhandahåller förnybara energikällor” [SMB:s övers.].
    Isobel Braithwaite, koordinator för Healthy Planet UK och medicinstudent gillar beslutet och säger till MedAct: ”Klimatförändringar har allvarliga konsekvenser för mänsklig hälsa, precis som luftföroreningar från fossila bränslen.”
    För två veckor sen skrev vi om den första kyrkliga utbildningen som stoppar fossilinvesteringar, nu har alltså den första läkarföreningen följt efter.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.