Apple fortsätter satsa på solenergi

Foto: OregonDOT

Klartecken för ny anläggning i North Carolina.

I april skrev Supermiljöbloggen om hur Apple beslutat sig för att satsa stort på förnybar energi. Då lät det så här i ett uttalande från företaget:

Our goal is to power all Apple corporate offices, retail stores, and data centers entirely with energy from renewable sources — solar, wind, micro hydro, and geothermal, which uses heat right from the earth.

Omställningen pågår alltså, och nu skriver PV-Tech om Apples senaste planer. Bolaget har getts klartecken att köpa upp ett landområde i Claremont, North Carolina, som inte använts sedan 1993. Här ska en solenergianläggning på 17,5 MW byggas, vilket kan jämföras med de 19 MW som installerades i hela Sverige under 2013.

Apple räknar med att investera 55 miljoner US-dollar i projektet.

Miljö online2

Liknande artiklar