Fler röster från Almedalen 2014

Foto: Supermiljöbloggen

Almedalsveckan 2014 är slut och supervalåret går in i valrörelse. Supermiljöbloggen fick förmånen att prata med några superintressanta personer på plats i Almedalen.

En diskussion som förekom frekvent på årets Almedalsvecka handlade om mikroproduktion av el från förnybara energikällor och hur det kan uppmuntras. Johan Ehrenberg, grundare av ETC och Egen El, berättar om ”solcellsrevolutionen”.

Köttkonsumtionen i Sverige har som bekant ökat med ca 40 % de senaste 20 åren, men det var inte många diskussioner på årets Almedalsvecka som handlade om köttkonsumtionens klimatpåverkan och livsmedelsförsörjning i Sverige. Supermiljöbloggen fick en pratstund med Toivo Jokkala och Martin Smedjeback från Svensk mat-och miljöinformation som driver kampanjen Köttskatt nu!

Vi är många som funderar på varför det är så svårt att inse allvaret med klimatfrågan. Supermiljöbloggen fick en pratstund med briljanta Johanna Koljonen, författare och programledare, om hennes engagemang i klimatfrågan, behovet av nya berättelser och varför det är så svårt för politiker att ta frågan på allvar.

Almedalen 2014 präglades av supervalåret. Rekord med 3513 officiella arrangemang, förväntade 25 000 besökare, och ett program späckat av diskussioner om framtiden för Sveriges energisystem, klimat och miljö. Supermiljöblogen fick förmånen att prata med Mikael Karlsson, f.d ordförande för Naturskyddsföreningen, om att vissa politiker på plats verkade lite nervösa inför det kommande valet.

På tidningen Miljöaktuellts traditionsenliga mingel fick Supermiljöbloggen slutligen förmånen att prata med Johan Kuylenstierna, chef på Stockholm Environment Institute, och av Miljöaktuellt utsedd till Sveriges miljömäktigaste person 2014. Johan berättar om behovet av att nå ut till fler i samhället med den viktiga framtidsdiskussionen om miljö och klimat.

SMB

Miljö online2

Liknande artiklar