Forskare döper art efter känd artist

Foto: Anders Hellberg

Efter Gnathia marleyi, Cirolana mercuryi och Aegrotocatellus jaggeri är det nu dags för Litarachna lopezae.

En grupp forskare har döpt en nyupptäckt art av vattenkvalster efter sångerskan och artisten Jennifer Lopez, det här skriver den brittiska tidningen the Guardian.

Den nya arten hittades på 70 meters djup i närheten av Puerto Rico. The Guardian skriver:

Rather than striking a canny resemblance to Lopez, biologists say that the Litarachna lopezae was given its new title as a ”small token of gratitude” for the singer’s music, which they listened to as they wrote about their findings.

Enligt the Guardian är detta inte första gången som kända artister ger namn till nya arter.

[A] blood-sucking marine parasite,Gnathia marleyi, honours reggae legend Bob Marley, Queen’s Freddie Mercury has a species of isopod that lives on coral reefs off the coast of Zanzibar named Cirolana mercuryi in tribute to him, while Mick Jagger has a type of trilobite named Aegrotocatellus jaggeri named after him. There’s even a Joshua Tree spider named Aptostichus bonoi after U2’s Bono.

Miljö online2

Liknande artiklar