Försäljning av hajfenor i Kina har sjunkit med 70 procent

Foto: Jeff Kubina

I Kina har det varit tradition av de mest förmögna att äta hajfenssoppa under fester och bröllop. Jakten på hajar har lett till att vissa arter har minskat med upp till 98 procent under de senaste åren. Men attityderna i Kina förändras, rapporterar Guardian.

100 miljoner hajar dödas varje år, varav 73 miljoner för deras fenor. Men enligt den amerikanska organisationen WildAid har efterfrågan minskat avsevärt. Några av anledningarna till minskningen har varit att den kinesiska regeringen förbjöd hajfenor på statliga event och stora kampanjer från olika organisationer för att uppmärksamma problemet.

En fjärdedel av världens hajar är utrotningshotade, till stor del på grund av konsumtionen av hajfenor.

Miljö online2

Liknande artiklar