Jimmie Åkesson om klimathotet

Foto: CC BY-SA 3.0 Emyrin

Sverigedemokraternas miljöpolitik har sällan granskats i media. I en intervju i P4 Kristianstad blev Jimmie Åkesson tillfrågad om klimathotet är en överdrift, vilket han inte tyckte. Men samtidigt rankas Sverigedemokraternas miljöpolitik som i särklass sämst av Naturskyddsföreningen.

Åkesson tillade att klimatdebatten spårat ur genom Miljöpartiets retorik. Den största saken man kan göra för klimatet enligt partiledaren är att förnya kärnkraften, skriver också Miljöaktuellt.

Svenne Junker på Naturskyddsföreningen står för valgranskningen. Han svarar SMB om varför SD hamnat så lågt i rapporten ”Fyra förlorade år för miljön”.

Sverigedemokraterna har enligt granskningen saknat initiativkraft inom miljöområdet. I motioner vänder sig Sverigedemokraterna exempelvis mot att Sverige höjer sin klimatambition mer än vad som har beslutats i internationella avtal. Att de inte tycker att Sverige ska vara föregångsland i klimatfrågor ger partiet rött ljus.

SMB har också granskat Sverigedemokraternas miljöpolitik där vi inte heller gav toppbetyg. Junker fortsätter:

SD får sammantaget rött ljus i 16 av 18 granskningsfrågor, vilket kvalificerar partiet som det i särklass miljösämsta i riksdagen. Den enda fråga de fick grönt ljus i var att stödja regeringens förslag att kriminalisera förberedelser till jaktbrott. I nästa vecka släpper vi en ny granskning av partiernas vallöften inför nästa mandatperiod där även Sverigedemokraterna har fått svara. Jag kan avslöja att de inte hamnar i topp där heller.

Miljö online2

Liknande artiklar