Peking vill förbjuda kolkraften

Foto: Natalie Behring, Greenpeace

Åtgärd för att minska luftföroreningarna. Till år 2020 ska försäljning och användning av kol ha upphört i flera av stadens distrikt.

Problemen med luftföroreningar i Peking har fått politikerna att sätta in en rad olika åtgärder mot de värsta källorna till utsläppen. Som Supermiljöbloggen rapporterat om tidigare handlar det bland annat om att få ner utsläppen från vägtrafiken och från industrin.

Nu rapporterar nyhetsbyrån Xinhua att sex huvuddistrikt i den kinesiska huvudstaden planerar att förbjuda kolanvändning till år 2020.

According to the Beijing Municipal Environmental Protection Bureau, the districts of Dongcheng, Xicheng, Chaoyang, Haidian, Fengtai and Shijingshan will stop using coal and its related products, and close coal-fired power plants and other coal facilities.

Tanken är att förnybar energi och naturgas ska ersätta kolanvändningen som 2012 stod för cirka 25 procent av Pekings energianvändning. Till 2017 väntas den siffran ha minskat till mindre än tio procent.

Miljö online2

Liknande artiklar