Socialdemokraterna vill satsa en miljard på miljömålen

Foto: Anders Hellberg

Menar att regeringen har misslyckats med miljömålsarbetet.

I veckan kunde Margot Wallström presentera ett av Socialdemokraternas löften inför valet i september. Hamnar partiet i regeringsställning vill man satsa en miljard kronor på arbetet med de 16 svenska miljömålen. Det hela är tänkt att ske under mandatperioden vilket innebär 250 miljoner kronor årligen.

– Det känns mycket meningsfullt att ge sin in i politiken igen med sådana här viktiga frågor, sa Margot Wallström under en pressträff.

I ett pm (pdf) skriver Socialdemokraterna att tre av miljömålen – klimat, miljögifter och havsmiljö – kommer att prioriteras när projektmedlen ska fördelas. Detta då dessa tre mål bedöms innebära störst utmaningar.

Miljö online2

Liknande artiklar