SMB LANSERAR

Vegomat: Mattias Kristiansson från Vego delar sina recept på SMB

Igår berättade vi att vi lanserar en ny del på SMB – nämligen en receptdel med vegetariska och veganska rätter. Vår första matbloggare heter Ulrika Andersson och driver sajten vegoinspira. Den andre är ingen mindre än Mattias Kristiansson som driver bloggen vegoriket, ger ut tidningen Vego och nyligen släppt en receptbok.

När och varför började du vego-blogga? 

I början av 2012. Jag hade precis börjat äta veganskt och ville dela med mig av mina recept, framgångar och motgångar. Jag vill visa att man kan göra enkla vardagsrecept som inte tar tid eller får dig att sakna kött. Sen ville jag så klart att alla skulle få se hur fantastiskt frestande vegomat kan se ut.

Favoriträtt?

Ah, hatar att välja favoriter! Det bästa med mat är att favoriterna ändras från dag till dag och du kan äta vad du vill och hur många gånger du vill. Men det finns ett par majsplättar som är brutalt goda och i min kokbok VEGO finns det en sojafärssås som tar en evighet att göra, men smakar helt galet gott. För att inte tala om svartpeppartofun!

Någon ovanlig ingrediens som du tycker alla vegetarianer bör testa? 

Grönsaker? Folk som aldrig äter vegetariskt vet oftast inte hur fantastiskt mycket, varierat och gott man kan göra med bara grönsaker. Men om vi pratar vegokött så gillar jag ”chi-chi” från Astrid & Aporna, som smakar precis som kyckling. Även äggfri majonnäs för krämiga potatissallader och såser, för att inte glömma Alpros Airy & Creamy som gör att du aldrig kommer sakna vispgrädde på kossa.

Berätta om en rolig sak som hänt dig sedan vegobloggandet. 

Allt sparkade igång efter mitt vegobloggande. Jag startade Sveriges första helt vegetariska mattidning VEGO och fick ta fram mat till Sveriges första helt veganska restaurang the Green Room på Liseberg, och gav i dagarna ut en helt vegansk kokbok på Massolit förlag.

Miljö online2

Liknande artiklar