MP: Därför anmäler vi regeringens hantering av Vattenfall till KU

Foto: Paul Langrock / Greenpeace

Det svenska energibolaget i nytt blåsväder.

Miljöpartiet har i dag valt att KU-anmäla regeringen med anledning av det statliga energibolaget Vattenfalls planer på nya kolgruvor i Tyskland.

Blir kolgruvorna verklighet kan över en miljard ton koldioxid hamna i atmosfären, något som skulle göra det svårt för EU att nå sina långsiktiga klimatmål, det här skriver Miljöpartiet i ett pressmeddelande.

Lise Nordin, som är Miljöpartiets energipolitiska talesperson och som ligger bakom anmälan, säger till Supermiljöbloggen:

– Regeringen har ansvaret för att Vattenfall nu planerar nya brunkolsgruvor som kommer att omintetgöra alla svenska hushålls och företags klimatansträngningar. Jag vill att KU granskar om godkännandet av nya kolgruvor strider mot EU:s klimatmål till år 2050. Det har på senare tid blivit allt mer uppenbart att regeringen inte har kontroll över Vattenfall.

Miljö online2

Liknande artiklar