Du kan trycka Shift + S för att få fram sökfältet när som helst och Esc för att stänga det.
Tryck ENTER för fler resultat, då kan du även förfina din sökning.
    Stäng
    Nyheter

    MP: Därför anmäler vi regeringens hantering av Vattenfall till KU

    Det svenska energibolaget i nytt blåsväder.
    Miljöpartiet har i dag valt att KU-anmäla regeringen med anledning av det statliga energibolaget Vattenfalls planer på nya kolgruvor i Tyskland.
    Blir kolgruvorna verklighet kan över en miljard ton koldioxid hamna i atmosfären, något som skulle göra det svårt för EU att nå sina långsiktiga klimatmål, det här skriver Miljöpartiet i ett pressmeddelande.
    Lise Nordin, som är Miljöpartiets energipolitiska talesperson och som ligger bakom anmälan, säger till Supermiljöbloggen:
    – Regeringen har ansvaret för att Vattenfall nu planerar nya brunkolsgruvor som kommer att omintetgöra alla svenska hushålls och företags klimatansträngningar. Jag vill att KU granskar om godkännandet av nya kolgruvor strider mot EU:s klimatmål till år 2050. Det har på senare tid blivit allt mer uppenbart att regeringen inte har kontroll över Vattenfall.

    SMB kämpar för en hållbar framtid. Sedan starten 2010 har vår ideella redaktion drivit miljödebatten framåt genom nyhetsbevakning och granskningar. Nu vill vi utveckla vårt arbete – och vi hoppas att du vill hjälpa oss.

    Stötta vårt arbete genom att swisha en slant till

    Läs vad vi vill göra
    Tipsa!

    Tipsa oss

    Har du något du tror vi missat och kanske borde skriva om? Vi tar tacksamt emot alla tips du kan bidra med. Maila direkt till tips@supermiljobloggen.se eller fyll i formuläret nedan.