Tunga investerare kräver hårdare tag från makthavarna i klimatfrågan

Foto: Ed Schipul (CC2)

Investerare från över 340 institutioner med tillgångar på över 15 biljoner pund har gått ihop och kräver starka åtgärder mot klimatförändringarna. De vill att utsläppsrätterna ska bli dyrare och att subventionerna för fossila bränslen (uppskattningsvis 370 miljarder pund) ska tas bort.

Bland annat Blackrock, världens största kapitalförvaltare, AXA Group och Legal & General Investment Management står bakom uppmaningen som riktar sig till statscheferna som träffas i New York för att diskutera klimatet i helgen, skriver Guardian. I uttalandet skriver de att ”Status quo” inte duger och att:

Luckor, svagheter och förseningar i policys för klimatförändringar och en ren energipolitik ökar riskerna för våra investeringar på grund av klimatförändringens effekter, och kommer att öka sannolikheten att mer radikala politiska åtgärder kommer att krävas för att minska utsläpp av växthusgaser. Det behövs starkare politisk ledarskap och mer ambitiös politik för att vi ska skala upp våra investeringar.

Miljö online2

Liknande artiklar