Australiens svar på klimatförändringarna är mer kol

Foto: Hai Linh Truong

Australien har den senaste tiden blivit allt mer miljöovänliga. De har avskaffat koldioxidskatten och landet styrs av klimatskeptiker. Nu upprepar finansministern att ”kol är bra!”, trots att stigande havsnivåer kostar Australien miljardbelopp och landets egna brandmän dömer ut klimatpolitiken.

Larissa Waters, senator och politiker för de gröna (Greens), tog bland annat upp landets kolexport till Indien där mellan 80.000-115.000 personer dör varje år på grund av luftföroreningar från kol. Svaret från finansminister Cormann (Liberal Party) var att ”kol är bra!” och att om de gröna fick bestämma skulle alla flytta in i en grotta. Här finns en kortare plojvideo av ministern:

Här hittar du hela klippet:

Miljö online2

Liknande artiklar