Godnatt till nattåg från Köpenhamn

Foto: Brian Robert Marshall

Tyska tågbolaget Deutsche Bahn (DB) slutar med de dagliga nattågen från Köpenhamn. Nedläggningen kommer tvinga fler att ta flyget för att kunna ta sig söderut i Europa.

Trots protester går det sista tåget 3 november. Anledningen sägs vara bristande lönsamhet och för få resenärer. Dessutom är sovvagnarna gamla och slitna, och att byta ut dem blir för dyrt enligt DB. Danska tågbolaget DSB har också gått in och stöttat beslutet. De ska göra stora spårarbeten under 2015 och vill därför begränsa tågtrafiken så mycket som möjligt under den tiden.

Nattågen från Köpenhamn har varit ett självklart val för resenärer som vill resa med tåg till europeiska storstäder. DB och DSB undersöker andra möjligheter att ta sig långt ner i Europa med snabbare dagtåg, men ännu har inga möjligheter presenterats. Många av resenärerna kommer således tvingas ta det miljöbelastande flyget istället.

Miljö online2

Liknande artiklar